Video: Man springt in bevroren meer om honden te redden

Een Amerikaanse man en zijn hond aarzelden geen moment toen ze afgelopen weekend twee viervoeters zagen die vast waren komen te zitten op een bevroren meer.

Met gevaar voor eigen leven sprong de man het bevroren meer in om de dieren te helpen naar de kant te komen. De video van de moedige reddingsactie wordt massaal gedeeld op internet.

Held Timofey Yuriev groeide op in Kazachstan en leerde om in ijswater te zwemmen in Siberië, zo vertelt hij tegen de Amerikaanse nieuwszender ABC7 New York. Dankzij een speciale ademtechniek hield hij het uit in het ijskoude water.

Ook de hulp van zijn hond Kira was welkom. Zij zwom met haar baasje mee en raakte de honden aan met haar neus. Daarna zwommen de dieren achter hun redders aan naar de kant.

Zowel de man als de honden maken het inmiddels weer goed.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen