Huub Stevens terug als trainer bij Schalke’04

Huub Stevens. Afbeelding: Reuters

Huub Stevens keert tijdelijk terug als trainer bij Schalke’04.

De 65-jarige Limburger zit zaterdag al in de thuiswedstrijd tegen RB Leipzig op de bank.

Domenico Tedesco heeft zijn ontslag gekregen na de afgang in de Champions League tegen Manchester City (7-0). In de Duitse competitie staat Schalke op de veertiende plaats, niet heel ver boven de degradatiestreep.

Stevens zit momenteel in de raad van toezicht van Schalke. De Limburger was van 1996 tot 2002 en van 2011 tot 2012 trainer van Schalke. Met die club won hij in 1997 de UEFA Cup. In het seizoen 2000/2001 pakte Stevens met Schalke ook bijna de titel. In eigen land had hij Roda JC en PSV onder zijn hoede.

Begin 2017 maakte Huub Stevens bekend te stoppen als trainer - toen in dienst vanwege Hoffenheim - vanwege hartritmestoornissen. Een paar maanden later leidde hij nog wel Roda door de play-offs, maar daarna verdween Stevens inderdaad een hele poos van het venster als trainer. Zaterdag keert hij dus terug. Schalke speelt dan in de Bundesliga een thuiswedstrijd tegen RB Leipzig.

De 33-jarige Tedesco was bezig aan zijn tweede seizoen bij Schalke. De Italiaan begon uitstekend en leidde de club naar de tweede plaats achter kampioen Bayern München. Het bestuur van Schalke verlengde daarop in augustus vorig jaar zijn contract tot de zomer van 2022.

Dit seizoen wist Schalke de goede prestaties niet door te trekken. Begin maart was het ontslag van Tedesco na een thuisnederlaag tegen Fortuna Düsseldorf (0-4) al dichtbij, maar toen kreeg de trainer nog het voordeel van de twijfel. Tedesco ging na dat duel naar de harde kern van Schalke om zich te verontschuldigen, maar hij werd uitgescholden en bekogeld met bier.

„Het was niet eenvoudig deze beslissing te nemen. Domenico heeft veel voor Schalke betekend”, zei sportief directeur Jochen Schneider. „Maar we denken dat een ommekeer er met deze trainersstaf niet meer in zat.”

Kijk hier naar de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Door Redactie

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen