Limburgs stel dupeert horeca door geen rekeningen te betalen

Foto ter illustratie. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Een Limburgs stel van in de vijftig is dinsdag in een Vijlens hotel opgepakt op verdenking van oplichting. De man en vrouw bleken in meerdere horecagelegenheden te zijn geweest zonder te betalen.

Het duo was overdreven vriendelijk, vertelt Mirjam Terpstra-Cigri van hotel-restaurant Cuba Libre in Vijlen. „Al bij kennismaking werd ik omhelsd, wat ik nogal vreemd vond. Ze boekten elke dag weer bij. Al snel kwam het verhaal dat hun rekening was geblokkeerd en of ze later konden betalen. Uiteindelijk heb ik toch geëist dat ze zouden betalen en toen begon de man te huilen. Ik heb toch de politie gebeld. Toen bleek dat zijn rekening helemaal niet was geblokkeerd, maar dat er slechts 79 cent op stond en dat hij leefde van een uitkering. Ik had nog even medelijden, maar later hoorde ik van collega’s in Bocholtz en Maastricht dat ze daar ook zonder te betalen zijn vertrokken.”

De vakantiegangers lieten een laptop achter, die een dag later door de recherche in Venlo is opgevraagd, vertelt Terpstra-Cigri. „Daar bleek de man te worden gezocht.”

Ook de eigenares van Hof Kricheleberg in Bocholtz heeft aangifte gedaan van oplichting, schrijft ze op Facebook. Het stel, dat zei uit Beek en Venlo te komen, verbleef hier lange tijd. Net als in Vijlen vertelde het koppel dat het op het punt stond een vakwerkhotel in Mechelen over te nemen. Bij het bewuste hotel wist de eigenaar echter van niets.

De politie kon donderdag geen informatie verstrekken over de arrestatie of het aantal aangiften dat is ­gedaan, omdat er meerdere politiedistricten bij het onderzoek zijn ­betrokken.

Door Merel Visscher
Beek