Kapdeadline niet gehaald, roeken Susteren blijven zitten

De roeken in Susteren blijven nog even zitten. Afbeelding: René Corten

De overlast veroorzakende roekenkolonie aan de Louerstraat in Susteren, blijft in ieder geval dit broedseizoen nog op haar plek.

Afgelopen vrijdag begon het broedseizoen voor vogels. Tot 15 juli is het kappen van bomen waarin vogels nestelen, maar zeer beperkt toegestaan in Nederland. Dat geldt dus ook voor het perceel aan de Louerstraat in de Susterense wijk Middelveld. Omwonenden klagen al jaren over de kolonie roeken die zich met name tijdens het broedseizoen laat gelden in de vorm van geluid en ontlasting.

Eind vorig jaar vond de buurt gehoor bij de gemeente. De houtopstand verkeert in slechte staat, met de eigenaren werd overeengekomen dat de bomen zouden worden gekapt. De wettelijke beroepstermijn voor de benodigde kapvergunning, liep tot na de ingangsdatum van het broedseizoen.

Raadslid Jos Wackers van Lijst Samenwerking, die de zaak in de gemeenteraad naar voren bracht, noemt het uitstel een kwestie van „jammer maar helaas. De buurt accepteert het, die paar maanden kunnen er nog wel bij.”

Door Rob Stikkelbroeck