Fontein gemeentehuis Hoensbroek in ere hersteld

Het voormalige gemeentehuis van Hoensbroek. Afbeelding: Loraine Bodewes

De fontein voor het voormalige gemeentehuis van Hoensbroek wordt weer in gebruik genomen. Verder wordt de verkeersveiligheid verbeterd door een bocht breder te maken.

Heerlen kreeg het voorterrein rond de eeuwwisseling in eigendom door een deal met Welling, de toenmalige eigenaar van het pand. Welling zou 544.000 euro subsidie krijgen om het gebouw te herontwikkelen. Het zou geschikt worden gemaakt als gezondheidscentrum. Toen Welling vervolgens failliet ging en de hypotheekbank het pand verkocht, werd de subsidie ingetrokken.

Herinrichting

De huidige eigenaar Napohoed, die het gezondheidscentrum afgelopen jaar realiseerde, voert een juridische procedure tegen de gemeente om de subsidie alsnog te ontvangen. Het was aanvankelijk de bedoeling dat Napohoed het voorterrein voor een symbolisch bedrag zou krijgen. In ruil daarvoor zou deze dan de herinrichting voor zijn rekening nemen, waaronder het in oude luister herstellen van de fontein. Maar vanwege de kosten van de juridische procedure ziet Napohoed daarvan af.

Om de kwaliteit van het voorterrein aan te passen aan het gerenoveerde en vertimmerde gezondheidscentrum zet de gemeente nu zelf de fontein weer in werking. Die fontein is ooit door de bewoners van Hoensbroek geschonken, maar al jaren niet meer in gebruik.

Verkeer

Wethouder Charles Claessens (Verkeer, CDA) kondigt verder verbetering van de verkeersveiligheid aan. De inrit wordt verbreed. „De situatie is nu gevaarlijk en onoverzichtelijk.”

Door Siebrand Vos

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu

Gemeenteberichten