‘Niet langer met pannetjes over straat’

In ontmoetingscentrum Tjenke Muda in Gennep is onlangs de keuken verbouwd. In het midden Chris Sahertian. Afbeelding: Jos Gröniger

Het Molukse ontmoetingscentrum Tjenke Muda in Gennep is onlangs uitgerust met een totaal vernieuwde keuken. In het wijkgebouwtje aan de Prinses Margrietstraat kan voortaan gekookt worden voor de maaltijden tijdens de wekelijkse opvang voor ouderen. De verbouwing is gesubsidieerd door de gemeente Gennep, die er 20.000 euro voor uittrok.

Dat bedrag werd beschikbaargesteld nadat een in 2018 door CDA ingediende motie raadsbreed ondersteund werd. Het voorstel paste in het OMO-beleid (ontmoeten, meedoen, ondersteunen) van de gemeente Gennep. Het geld is aangewend voor een nieuwe vloer, grote werkbladen aan twee zijden van de ruimte, kastjes, een afsluitbaar buffetluik, een rvs werktafel en een grote inductie kookplaat. Met dat laatste moesten de vrijwilligers in het Molukse centrum een concessie doen. ,,Wij zijn gewend om op kolen en gas te koken, maar de gemeenteraad wilde dat we hier elektrisch zouden koken. Het is ook veiliger”, zegt Chris Sahertian, de aanjager achter de verbouwing in het ruim veertig jaar oude centrum. Dat weegt niet op tegen de vele voordelen die de nieuwe keuken met zich meebrengt. ,,Onze vrijwilligers hoeven nu niet langer met potten en pannetjes over de straat. Dat gebeurde voorheen wel. Door plaatsgebrek werden de gerechten thuis bereid” zegt Sahertian. In het centrum Tjenke Muda wordt elke maandag de opvang van Molukse ouderen verzorgd. Tussen 10.00 en 16.0 uur worden activiteiten gehouden, en wordt ook gegeten. ,,We denken erover om de activiteiten uit te breiden met een extra dag”, zegt Chris Sahertian. Stichting Tjenke Muda viert in 2021`het 50-jarig bestaan. De voorbereidingen daarvoor zijn al gestart.

Door Jos Gröniger
Gennep