Lenteburger van rund- en lamsvlees, met heerlijke houmous, avocado en feta

  • Helemaal lente, deze burger. En zo op tafel, zodat je langer van het weer kunt genieten.
Een stevige burger van rund- én lamsvlees, getopt met radijs, avocado, houmous, feta en verse peterselie. Bak het Turks brood in een voorverwarmde oven in een paar minuten even warm en knapperig.

Lenteburger
Voor 4 personen
Bereiden: 20 minuten

Ingrediënten
- 300 gram rundergehakt
- 300 gram lamsgehakt
- 200 g houmous (koelvers, van goede kwaliteit)
- 1 plat Turks brood
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 bosje radijs
- 1 eetrijpe avocado
- 1 limoen
- 1 rode ui, in ragfijne halve ringen
- 1 bosje platte peterselie, grofgehakt
- 100 gram feta, grof verkruimeld
- mooie olijven, voor erbij

Bereiden
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Meng beide gehaktsoorten met een flinke lepel houmous. Voeg zout en peper naar smaak toe en kneed tot een goed samenhangend gehakt. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van. Laat de burgers bij voorkeur in de koelkast rusten en stevig worden. 
Bak het brood in de voorverwarmde oven in 6 min. krokant. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de burgers in 10 min. bruin en gaar.
Maak 6-8 radijsjes schoon en snijd in plakjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en schil de avocado. Snijd het avocadovlees in plakjes en besprenkel met het sap van de limoen.
Snijd het brood in 4 stukken en snijd de stukken open. Besmeer de onderste snijvlakken met de rest van de houmous. Leg op elk stuk brood een burger.
Verdeel er de plakjes radijs, de avocado, de uiringen, de peterselie en de feta over. Dek af met de bovenste stukken brood en leg de burgers op 4 borden. Geef de rest van de radijs met de olijven en eventueel een schaaltje kruidenzout apart erbij.

Janneke Philippi is foodstyliste en kookboekenauteur. Daarnaast schrijft ze recepten voor veel tijdschriften.
Ze heeft een maandelijkse rubriek in foodmagazine Delicious.
Samen met haar man, foodfotograaf en grafisch vormgever, Serge Philippi, maakte Janneke meerdere kookboeken die ook in het buitenland worden uitgegeven.

www.studiophilippi.nl
facebook.com/jannekephilippinl
instagram: jannekephilippi

Door Janneke Philippi