Vierdaagseloper moet weer loten

Bron © ANP

Afbeelding: ANP

Wandelaars die willen meedoen aan de 103e Vierdaagse van Nijmegen moeten weer loten voor een startkaart. Vrijdagmiddag sluit de inschrijving.

Er zijn 47.000 startkaarten en er hebben zich meer dan 51.500 deelnemers ingeschreven, aldus de organisatie.

Gegarandeerd startbewijs

Degenen die in de voorgaande twee jaren ook al werden uitgeloot, hoeven niet opnieuw mee te loten en krijgen automatisch een startkaart. Datzelfde geldt voor wandelaars die de Vierdaagse al eerder met succes afsloten. Dit jaar is er voor het eerst ook een gegarandeerd startbewijs voor kinderen van 12, 13, 14 en 15 jaar, omdat de organisatie wandelen onder jongeren wil stimuleren. De rest van de inschrijvers moet loten.

Veiligheid

De ervaring leert dat er van de 47.000 inschrijvers zo’n 45.000 lopers ook echt van start gaan. Meer deelnemers is uit veiligheidsoverwegingen niet mogelijk, hoewel er elk jaar meer liefhebbers dan plaatsen zijn.

De 103e Vierdaagse is van 16 tot en met 19 juli.

Door ANP

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen