De geheimen van de allerlekkerste tomatensoep

Snel, makkelijk, gezond en bijzonder smakelijk... Afbeelding: Jaimy van Dijke

Mijn versie van de allerlekkerste tomatensoep kent een paar geheimen, die ik graag met je deel. Pas ze toe en je krijgt een heerlijke soep vol van smaak; romig en kruidig tegelijk!

Eén van de geheimen van deze tomatensoep is het ontvellen van de tomaten. Dit doe je door de tomaten te blancheren in heet water, te laten schrikken in koud water en vervolgens het velletje eraf te pellen. Zo krijg je een mooie gladde tomatensoep. Als je er dan ook nog winterpeen en paprika aan toevoegt, wordt het een bijzondere lekkernij.

 

 

Tomatensoep met paprika

Voor 4 personen

Bereidingsduur: 30 minuten

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Ingrediënten:

voor 4 personen

1200 gr tomaten

1 winterpeen

1 paprika (geel)

1 witte ui

3 tenen knoflook

250 ml water

1 bouillonblokje

1 el tijm

1 el olie

100 ml room (of sojaroom)

Peper en zout

 

 

Bereiding:

1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Neem een kom met koud water. Pak een tomaat en snijd aan de bovenkant een kruisje in het kroontje. Wanneer het water kookt, dompel je de tomaat hierin, zodat het velletje barst. Schep de tomaat dan uit de pan en leg ze in het koude water. Herhaal dit met alle tomaten en pel vervolgens het velletje eraf. Snijd de tomaten nu in blokjes.

2. Snipper het uitje en hak de knoflook in stukjes. Snijd ook de paprika en wortel in kleine blokjes.

3. Verhit een beetje olie in een diepe soeppan en fruit eerst het uitje aan. Voeg na 2 minuten de knoflook toe en fruit 2 minuten mee. Voeg dan ook de paprika en wortel toe. Laat dit op laag vuur ongeveer 5 minuten meebakken. Voeg dan ook de tomatenblokjes en tijm toe en laat weer 5 minuten mee pruttelen.

4. Maak bouillon door kokend water met een bouillonblokje te mengen. Voeg dit bij de tomaten in de pan en kook tot alle groenten gaar zijn.

5. Pureer vervolgens de soep en voeg de room toe. Roer door en serveer de soep. Voeg indien nodig peper en zout toe.

» Jaimy blogt op jaimyskitchen.nl

Door Jaimy van Dijke