Raad gaat akkoord met Grand Hotel Maastricht

In het voormalige Liof-kantoor komt Grand Hotel Maastricht. Afbeelding: Harry Heuts

De gemeenteraad gaat akkoord met de komst van Grand Hotel Maastricht. Alleen PvdA en SP maken nog een voorbehoud.

Zakenman Benoit Wesly wil het voormalige Liof-kantoor aan de Boschstraat omtoveren in een vijfsterrenhotel met 55 kamers en welness. Het duurde twee jaar voor het plan door de welstandscommissie kwam, want die had grote moeite met te hoge nieuwbouw aan de achterzijde. Door het binnenterrein te verlagen werd de impasse doorbroken.

Uiterlijk

Wel is de welstandscommissie nog steeds in gesprek met architect Roel Graven over het precieze uiterlijk van nieuwbouw aan de Batterijstraat, waarvoor drie bestaande panden wijken.

Politiek gezien bleek de wijziging van het bestemmingsplan dinsdag bijna een hamerstuk. Tijdens een raadsronde hadden alleen SP en PvdA vragen, die nog voor de raadsvergadering beantwoord zullen worden.

Voorwaarden

Met het akkoord kan het hotelplan ter inzage worden gelegd. Wesly moet wel nog aan twee voorwaarden voldoen. De gemeente eist binnen drie maanden na de definitieve vergunning een vijfjarig akkoord met Leading Hotels of the World.

Daarnaast moet hij een langdurig contract overleggen met Q-Park voor plekken in Mosae Forum. Hotelgasten kunnen bij het Grand Hotel stoppen, waarna medewerkers hun auto in de parkeergarage zetten.

Door Joos Philippens

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen