Jongen steelt dienstwa­pen van agent en bedreigt medewerker winkel

Bron © AD

Een jongen heeft maandagmiddag in Almelo het dienstpistool van een politieagent gestolen en daarna een medewerker van een supermarkt bedreigd.

Dat blijkt uit camerabeelden die van de arrestatie zijn gemaakt. Het lukte de politie snel om het wapen terug te pakken en de jongen te arresteren.

Op de camerabeelden is te zien dat de jongen, die verdacht wordt van winkeldiefstal, met zijn handen richting het dienstwapen grijpt en deze ook snel uit het holster van de agent weet te krijgen. Daarna richt hij het kort op een medewerker van een supermarkt, waarna het wapen door de agenten wordt teruggepakt. Vervolgens wordt de verdachte tegen de grond gewerkt en ingerekend.

De arrestatie vond rond half één ‘s middags plaats, zegt politiewoordvoerder Frank de Valk. Kort daarna werd de politie ook met de beelden geconfronteerd. „We hebben ze inderdaad gezien en zijn natuurlijk ook geschrokken. De verdachte zelf lijkt ook te schrikken, als je de beelden bekijkt. Hij wordt verdacht van winkeldiefstal en geweld tegen de politie.”

Geen handboeien

Volgens ooggetuige Ronnie Vertketel was de jongen al tegen de grond gewerkt door medewerkers van een supermarkt vóór hij het dienstwapen kon grijpen. Toen de politie arriveerde, lieten agenten de verdachte opstaan. „Ze deden hem nog geen handboeien om. Maar toen hij stond pakte hij dat dienstwapen. Dag mag natuurlijk niet gebeuren.”

Niet alleen de winkeldiefstal en het afpakken van het wapen wordt onderzocht. Ook de manier waarop de jongen is gearresteerd wordt door de politie tegen het licht gehouden, zegt De Valk. „Dat nemen we natuurlijk ook mee in het onderzoek.”

De verdachte zit nog steeds vast. Informatie over de identiteit van de man wil de politie niet kwijt. „Hij is minderjarig.”

Door Pim Lindeman