Wielrenners gecontroleerd op rijgedrag

Afbeelding: Mitchell Giebels

Ook dit jaar worden wielrenners weer gecontroleerd op hun rijgedrag. Politiemotards gaan samen met twee motorverenigingen in het Heuvelland en de Voerstreek fietsers controleren op hun gedrag tijdens Ik Fiets Vriendelijk - On Tour.

Politiemotards van Nederland en België werken zondag 14 april en zondag 19 mei samen en controleren nadrukkelijk op fietsers die door rood licht rijden en ander verkeer hinderen. Als het nodig is worden er ook bekeuringen uitgeschreven, wielrenners die zich goed gedragen ontvangen twee groene ventieldopjes, het symbool van de vriendelijke fietser. Hiermee willen ze de nadruk leggen op de invloed van zowel gewenst áls ongewenst gedrag van fietsers op medeweggebruikers.

De campagne komt voort uit het beleid voor wielertoertochten in Zuid-Limburg-Euregio waar inmiddels elf Zuid-Limburgse gemeenten én de Belgische gemeente Voeren bij zijn aangesloten.

Door Paul Dolhain

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen