Video: Ongeloof bij vernield monument Nicky Verstappen: 'Dan ben je ziek'

Verbijstering. Dat gevoel overheerste vrijdagmiddag bij wandelaars die de vernielde gedenksteen voor Nicky Verstappen passeerden.

Opnieuw was het monument voor Nicky op de Brunssummerheide het doelwit van vandalen. ,,Ziek ben je dan", reageerde een voorbijganger die dagelijks de gedenksteen aan de Schinvelderweg passeert. Ook zijn vrouw kon amper bevatten wat er is gebeurd: ,,Ik dacht dat ze een reconstructie aan het maken waren. Daarom durfden we niet langs de politieagenten te lopen."

Politie
De politie is een onderzoek gestart. Diverse agenten zijn ter plekke. „We weten nog heel weinig. We zullen foto’s nemen van de situatie en een eerste sporenonderzoek doen. Aan de hand van die bevindingen wordt gekeken welke verdere stappen moeten worden ondernomen”, zegt de woordvoerder.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen