Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Käsespätzle, dat is heerlijke en eerlijke Oostenrijkse kost

Bon Appetit

Käsespätzle, dat is heerlijke en eerlijke Oostenrijkse kost

Käsespätzle. Foto: Rob Oostwegel

Sittard -

Oostenrijk heeft hun hart gestolen, dus toen Bep en Chrit Smeets uit Sittard gevraagd werden voor Bon Appetit, was de keuze voor een recept niet moeilijk. Käsespätzle, een oer-Oostenrijks recept als eerbetoon aan hun dierbare vrienden en ‘tweede thuis’ in Doren (Vorarlberg).

Eén hap van de Käsespätzle en Bep (62) en Chrit (65) Smeets uit Sittard zijn in gedachten weer even in hun geliefde ‘tweede thuis’: in Gasthof Adler in het Oostenrijkse dorpje Doren bij de familie Nöckl. Na 37 jaar is er een dierbare vriendschap gegroeid uit wat ooit - in 1982 - een spontaan bezoek was aan de Gasthof aan de rand van de Alpen.

„Het idee was dat ik samen met een aantal vriendinnen van het handbalteam er even tussen uit zou gaan. Een vriend van ons wist nog wel een leuk adres in de ...