Zeldzaam schilderij via Parijse rommelmarkt verkocht op Tefaf

Familieportret Van Beveren uit Dordrecht. Afbeelding: Dordrechts Museum

Het Dordrechts Museum heeft op kunstbeurs Tefaf een deel van een zeer zeldzaam familieportret uit de Grote Kerk van Dordrecht aangekocht. Het paneel uit de zestiende eeuw met daarop vier knielende leden van de prominente regentenfamilie Van Beveren uit Dordrecht is via een rommelmarkt in Parijs op de Tefaf terechtgekomen.

Het werk van een anonieme schilder keert na vier eeuwen terug in Dordrecht. Het is gekocht door de Bedrijfsvrienden van het Dordrechts Museum.

Ontdekking

Conservator Sander Paarlberg ontdekte het paneel onlangs op de kunstbeurs. De handelaar die het werk aanbood had geen idee van de herkomst. Hij wist alleen dat het schilderij was opgedoken op de rommelmarkt in de hoofdstad van Frankrijk. Het familieportret met daarop dertien personen hing vóór de Beeldenstorm in de Van Beverenkapel in de kerk. De belangrijke familie bestond vooral uit wijnhandelaren en burgemeesters. Het werk is vanaf nu te zien in het Dordrechts Museum.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen