Reggaeband UB40 komt met echte ‘red red wine’

Bron © AD

Ali Campbell en Astro met de bordeaux Afbeelding: AD

De Britse reggaeband UB40 komt 35 jaar na de release van de hit Red red wine met zijn eigen wijn. De bordeaux wordt in een gelimiteerde oplage uitgebracht om te vieren dat de band dit jaar rond de wereld tourt.

Voor bandlid Ali Campbell is het een droom die uitkomt. ,,Al sinds ik een keer druiven ben gaan plukken in Bordeaux heb ik iets met wijn willen doen’’, zegt hij in een persbericht. ,,We hebben sinds de release miljoenen exemplaren van Red red wine verkocht en het is geweldig om deze twee levensveranderende gebeurtenissen samen te brengen.’’

Bordeaux

De band heeft tijdens het touren meerdere wijngaarden in verschillende landen bezocht. Uiteindelijk ging de groep naar eigen zeggen terug naar Bordeaux vanwege de kwaliteit. De wijn bestaat uit merlot en cabernet franc en is fruitig en vol. Je kunt hem nu opdrinken, maar onder goede omstandigheden is hij tien jaar te bewaren.

De reggaeband staat woensdagavond overigens in de Ziggo Dome met zijn 40th anniversary tour. Afgelopen maart bracht de band zijn twintigste studioalbum uit, For the many. Voorafgaand aan het concert vanavond is er een besloten proeverij van de rode wijn.

UB40, dat tegenwoordig door het leven gaat als UB40 featuring Ali and Astro, is niet de enige band met een eigen drank. Zo hebben Pearl Jam en Iron Maiden hun eigen bier en heeft Queen een eigen wodka.

Door Meraud Melis