Handballers onderuit in Slovenië

Erlingur Richardsson. Afbeelding: ANP

De Nederlandse handballers hebben ook de tweede kwalificatiewedstrijd tegen Slovenië voor het Europees kampioenschap verloren. In het Sloveense Celje werd het 30-23 voor de thuisploeg. Oranje had afgelopen donderdag de thuiswedstrijd in Almere nipt met 27-26 verloren.

De ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson had in het duel in Almere de hele wedstrijd geleid, maar gaf in de slotfase een kleine voorsprong uit handen. In Slovenië moesten de handballers steeds in de achtervolging op de ploeg die bij het laatste WK nog derde werd. Slovenië ging met 16-11 de rust in en hield ook in de tweede helft de voorsprong vast.

Oranje kwam halverwege de tweede helft nog terug tot 23-19, maar dichterbij konden de spelers van Richardsson niet komen. Evert Kooijman, Jeffrey Boomhouwer en Ephrahim Jerry waren bij Nederland de topschutters met ieder vier treffers. Bij Slovenië was Miha Zarabec goed voor vijf doelpunten.

Slovenië is na vier duels nog ongeslagen en al zeker van deelname aan het EK. Letland staat tweede met zes punten. Nederland heeft twee punten na vier duels en speelt nog tegen Estland en Letland. De eerste twee landen uit elke poule plaatsen zich voor het EK. Ook de beste vier nummers drie uit de acht groepen mogen meedoen aan het eindtoernooi in 2020 dat plaatsvindt in Noorwegen, Zweden en Oostenrijk.

Door Redactie