Twee dagen feest rond Koningsdag

Veel muziek en optredens tijdens Koningsdag. Afbeelding: Remcom

Koningsnacht & dag wordt op 26 en 27 april weer gevierd in Heerlen centrum. Tijdens de derde editie van KingsXperience vinden diverse activiteiten plaats en wordt een gevarieerd muziekprogramma aangeboden.

Tijdens Koningsnacht op vrijdag 26 april wordt er rond de klok van 19.00 uur gestart met het programma. Allround feest DJ Kevin S neemt zowel de opening als de pauzes voor zijn rekening. De avond wordt na de opening vervolgd door feestband Tonca. Het slotakkoord is voor ‘de Limburgse’ And’re Hazes.

Op Koningsdag 27 april zijn er diverse activiteiten voor jong en oud gerealiseerd. Vanaf 10. 00 uur kan men terecht op Pancratiusplein Noord voor de traditionele vrijmarkt voor kinderen en volwassenen. Vanaf 12.00 uur worden op het Pancratiusplein kinderactiviteiten gesitueerd als verschillende springkussens, een pannabowl, een bmx-baan, kroontjes versieren en diverse Oud-Hollandse spellen. De allerkleinsten kunnen zich laten glitter schminken en gaan genieten van een suikerspin. Tijdens het middagprogramma, dat gepresenteerd wordt door Bram Defeche met TV4Kids, betreden onder andere het kindercollege, Jay’s Dance Division en Parkstad Popstad Talent het podium.

Vanaf 17.00 uur gaat het programma over in het avondprogramma met DJ Kevin S. Vanaf 18.00 uur brengt coverband Blizzert covers ten gehore. Het slotakkoord, vanaf ongeveer 21.30 uur, op Koningsdag is voor coverband NoiZZ.

Hoensbroek

In Hoensbroek is ook een koningsdagfestival. Pop en rock wisselen elkaar af met smartlappen en levensliederen. Het wordt een beetje ‘Oktoberfest’ aan het begin van de avond. Ook dit jaar is een vrijmarkt in Gebrook. Door het gehele centrum, met uitzondering van het Gebrookerplein vanwege de Cruise Inn, zal er een vrijmarkt zijn voor jong en oud. Dit jaar zal ook op het Gebrookerplein weer verschillende oldtimers en custom cars te vinden zijn en de ‘Cruise Inn’ organisatie verwacht enkele honderden auto’s. Ook op de Grote Markt is er weer van alles te doen. Springkussenwereld zal weer herrijzen en ten hoogte van La Plaza komt een rodeostier.

Het Oranje Festival Gebrook wordt om 22.00 uur afgesloten met de spectaculaire vuurwerkshow op de Markt. De lampionnenoptocht vertrekt rond de klok van 21.15 uur vanaf Kasteel Hoensbroek richting de Markt. Kinderen krijgen een gratis lampion en vertrekken onder begeleiding van muziek en diverse verkeersregelaars richting de Markt.

Door Wil Wagenvoort
Heerlen