Scholiere in brand gestoken na beschuldigen schoolhoofd van wangedrag : 17 arrestaties

Bron © AD

Afbeelding: AFP

De politie in Bangladesh heeft zeventien mensen opgepakt nadat een scholiere levend in brand was gestoken.

De jonge vrouw - die overleed - had het schoolhoofd vorige maand beschuldigd van seksueel wangedrag en weigerde haar aangifte in te trekken. De man wordt nu aangewezen als opdrachtgever van de vergeldingsactie.

De dood van de negentienjarige Nusrat Jahan Rafi heeft in het Aziatische land geleid tot grote commotie. De politie maakte vrijdag bekend dat één van de opgepakte mensen het schoolhoofd heeft aangewezen als opdrachtgever voor de aanval op de scholiere.

Gelokt

Rafi was volgens de politie op 6 april naar het dak van de school gelokt. Dat gebeurde toen een medeleerlinge zei dat een van haar vrienden op het dak in elkaar werd geslagen. Daar eisten haar belagers dat ze haar beschuldiging zou intrekken, maar dat weigerde ze.

Ze werd vervolgens vastgebonden, overgoten met brandstof en in brand gestoken. Volgens een woordvoerder van de lokale politie wilden de daders het op een zelfmoord doen lijken. Zo werd haar hoofd opzij gehouden en alleen haar lichaam overgoten met brandstof.

Zeer ernstige brandwonden

De scholiere belandde in het ziekenhuis met brandwonden over 80 procent van haar lichaam. De jonge vrouw nam voor haar overlijden nog een video op, waarin ze haar beschuldigingen herhaalde. ,,De docent heeft me aangeraakt. Ik zal doorvechten tegen dit misdrijf tot mijn laatste ademtocht’’, zwoer Rafi.

Ze overleed op 10 april in het ziekenhuis. In de dagen daarna vonden er demonstraties plaats. Duizenden mensen waren aanwezig bij de begrafenis van het meisje.

Scholiere in brand gestoken na beschuldigen schoolhoofd van wangedrag : 17 arrestaties
Foto: AFP
Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen