Rapper Boef op Pinkpop als vervanger van Izzy Bizu

Bron © ANP

Afbeelding: ANP

Rapper Boef is toegevoegd aan de line-up voor Pinkpop 2019. Dat heeft Pinkpopbaas Jan Smeets vrijdag bevestigd. Hij vervangt de Britse zangeres Izzy Bizu, die eigenlijk Stage 4 zou afsluiten. Zij heeft opnameverplichtingen.

Boef is de artiestennaam van de populaire rapper Sofiane Boussaadia, een vaste waarde in de Nederlandse rapscene. Hij heeft een YouTube-kanaal met 450.000 volgers. In maart 2017 kwam zijn debuutalbum Slaaptekort uit. De videoclip van zijn nummer ‘Habiba’ is met bijna 56 miljoen views een van de best bekeken Nederlandse videoclip aller tijden.

In december bracht Boef een EP uit genaamd 93, een verwijzing naar de buitenwijk in Parijs waar hij is geboren. De EP stond maar liefst vijf weken op nummer één in de album Top 100.

OPROEP: Deel jouw favoriete Pinkpopmomenten

Ben jij een fanatieke Pinkpopbezoeker en sla je geen jaar over? Of kies jij de krenten uit de pap en ga je alleen als er toppers staan die aan jouw behoefte voldoen? Met het vijftigjarig jubileum in aantocht zijn wij benieuwd naar jouw ervaringen.

Heb je leuke anekdotes? Fraaie foto’s, audio- of video-opnamen van memorabele Pinkpopmomenten? Stuur ons jouw verhaal, beeld- of geluidsfragment. Zet er je naam, leeftijd en woonplaats bij en om welk jaar het gaat. Reageren kan tot 6 mei via het mailadres pinkpop@delimburger.nl

Lees ook: Boef krijgt rijontzegging van 1,5 jaar en geldboete

Het is voor het eerst dat Boef op Pinkpop staat. De headliners, zoals op dit moment bekend, zijn Mumford & Sons op zaterdag, The Cure op zondag en Fleetwood Mac op maandag. Ook Armin van Buuren, Bastille, Lenny Kravitz, Jamiroquai, Elbow en Major Lazer staan op het affiche.

Lees ook: The Cure, Jamiroquai, Major Lazer en Elbow op jubileum-Pinkpop

Door Redactie