Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Prik is er snel af in gastrobar Bruiz in Maasbree

  • Prik is er snel af in gastrobar Bruiz in Maasbree
    Gastrobar Bruiz in Maasbree.
Maasbree -

Deze week legt verslaggever Kristel Schreurs een Limburgse eetgelegenheid op de grill. Brengt gastrobar Bruiz in het voormalige gemeenschapshuis in Maasbree haar smaakpapillen op hol?

In het restaurantwezen wordt rijkelijk gestrooid met termen als brasserie, bistro en gastrobar. Zeker die laatste veroorzaakte in 2013 een ware revolutie toen gelauwerde chef-kok Ron Blaauw er eentje opende in Amsterdam. De kok deed zijn oorspronkelijke etablissement in de ban en gooide het over een andere boeg.

Geen ingewikkelde frustelgerechtjes meer, Blaauw wilde eenvoudige gerechten voor een schappelijke prijs. Geen hotemetotenbal, maar gerechten voor iedereen tegen een schappelijke prijs waar ...