Oliespoor leidt naar 19-jarige na aanrijden fietsers Nederweert

Afbeelding: Nederweert24

De politie heeft vannacht een 19-jarige man uit Nederweert aangehouden op verdenking van doorrijden na het aanrijden van een groepje fietsers in zijn woonplaats. Een oliespoor leidde naar het huis van de man aan de Julianastraat.

Dat meldt een woordvoerder van de politie. Twee fietsers zijn met de ambulance naar het ziekenhuis in Weert gebracht. Een opgetrommelde traumahelikopter bleek uiteindelijk niet nodig. Over de toestand van de twee slachtoffers is niets bekend. De politie kan niets zeggen over de identiteit of leeftijd van de slachtoffers.

Lees ook:Fietsers aangereden in Nederweert, automobilist ervandoor

Het ongeluk gebeurde op de vroege zondagmorgen rond twee uur. De automobilist reed een groepje fietsers aan en reed vervolgens door. Tijdens de rest van zijn rit zou hij een spoor van vernielingen hebben achtergelaten, en onder meer een betonblok hebben geraakt.

Het was zodoende niet moeilijk om de man te achterhalen, zeker omdat de auto zodanig beschadigd raakte dat die olie of vloeistof lekte en zo een spoor richting de oprit van de eigenaar achterliet. Daar trof de politie de auto aan. Volgens een getuige op Facebook is de auto dezelfde nacht voor onderzoek weggesleept.

De politie kan nog niet zeggen of de bestuurder had gedronken. Er wordt wel nog onderzocht of er alcohol in het spel was. De man zit vast voor verhoor.

Door Paul Bots
Nederweert