Ysselsteyn en Baarlo winnen beiden één keer in onderlinge duels

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Ysselsteyn trof Baarlo maandag voor de tweede keer in drie dagen. Baarlo won het eerste duel, gisteren ging Ysselsteyn met de zege aan de haal: 1-0.

Zaterdag besliste Baarlo-speler Tayo Janssen in de slotfase vanaf de penaltystip de wedstrijd. Daar werd in Ysselsteyn nog wel even over nagepraat, want daar vonden ze het een onterechte penalty. Het zorgde er ook voor dat Ysselsteyn hekkensluiter werd.

„Dat gaf ons vandaag extra motivatie, want dat wilden we rechtzetten”, zei Ysselsteyn-trainer Ruud Jenneskens na afloop.

Fel uit de startblokken

Dat was ook te zien aan het spelbeeld, want de thuisploeg kwam fel uit de startblokken. Ysselsteyn had, ondanks twee goede kansen van Baarlo, het overwicht. Het leidde halverwege de eerste helft tot de enige treffer van de wedstrijd. Dennis Teunissen nam vanaf eigen helft snel een vrije trap, stuurde spits Frank Jespers weg die feilloos afrondde.

„De Baarlose defensie stond te slapen, maar ik niet”, zei de doelpuntenmaker na afloop. In de tweede helft kwamen beide ploegen niet tot uitgespeelde kansen. De thuisploeg hield met name tegen, maar trok de benauwde zege wel over de streep waardoor het afstand deed van de laatste plek.

Kans gegrepen

„Lekker dat we eindelijk weer gewonnen hebben en dat ik de matchwinner ben”, lachte Jespers na afloop. Hij is dit jaar geen vaste basisspeler, maar hoopt zijn kans nu gegrepen te hebben.

„Afgelopen periode heb ik matig gespeeld en had ik last van blessures. Zaterdag heb ik een goede invalbeurt gehad, en dat werd vandaag beloond met een basisplaats. Ik denk dat ik wel heb laten zien waarom ik vandaag in de basis stond”, zei Jespers.

Wedstrijd ‘killen’

Ysselsteyn-trainer Jenneskens zei na afloop opgelucht te zijn, omdat zijn ploeg vaak moeite heeft een wedstrijd te ‘killen’. Zijn elftal, dat na de promotie in 2017 vorig seizoen als zesde eindigde, vecht dit jaar tegen degradatie.

„Ten opzichte van afgelopen jaar missen we een aantal vaste waardes. Voor nu is daarom handhaven het doel”, vertelt hij. Wie denkt dat Jenneskens alleen maar gaat tegenhouden de resterende wedstrijden, heeft het mis. „Nee, we willen een stabiele ploeg worden en daarbij staat de ontwikkeling van de spelers voorop. Op de lange termijn hou je dat niet vol, dus we gaan geen ordinair resultaatvoetbal spelen.”

Door robert hesen
Venray