RTL trekt per direct stekker uit talkshow Robert Jensen

Bron © AD

Robert Jensen Afbeelding: ANP

RTL 5 trekt wegens tegenvallende kijkcijfers per direct de stekker uit de talkshow van Robert Jensen. Dat heeft de 46-jarige presentator zelf bekendgemaakt. De slotaflevering van het praatprogramma trok dinsdag 122.000 kijkers. Jensen en zijn als spraakmakend aangekondigde show zijn in totaal zeven maanden op de buis geweest.

Volgens Jensen keert hij zeer waarschijnlijk niet meer in de traditionele vorm (een talkshow, red.) terug op televisie. Hij gaat verder op internet. ,,Dat ik stop, zie ik niet als een einde maar als een nieuw begin. Ik ga door en ga dus in geen geval de komende twee jaar ergens op een strand zitten”, aldus de presentator. Hij bedankt zijn kijkers voor de afgelopen 24 weken aandacht. ,,Het was lachen en het was me een eer om dit te mogen doen.”

Lastig

De terugkeer van Robert Jensen op de Nederlandse televisie was volgens de presentator knap lastig. ,,Het was een heel gedoe om dit überhaupt op de buis te krijgen. Ik wilde hoe dan ook een talkshow met een niet links geluid. Eerst ben ik bij de publieke omroepen langs gegaan, maar daar werd ik aan het lijntje gehouden. Uiteindelijk kwam ik bij RTL terecht. Ook daar ging het niet makkelijk, maar de zender heeft toch de moed gehad om het te brengen. Daar ben ik dankbaar voor.”

In zijn afscheidspraatje ging Jensen niet echt in op de magere kijkcijfers. Wel zoomde hij in op de positieve commentaren die hij de afgelopen maanden via sociale media kreeg. ,,Als ik een euro zou krijgen voor elke keer dat iemand mijn show een verademing noemde, zou ik nu miljardair zijn.” Wat volgende week bij RTL 5 op het uitzendtijdstip van Jensen te zien zal zijn, is nog onduidelijk.

De nu beëindigde talkshow was de tv-comeback van Robert Jensen die in 2017 voor de laatste keer op de buis was.

Yorin

In 2002 begon Jensen zijn eigen televisieprogramma JENSEN! op Yorin, waar hij samen met de provocerende sidekick Jan Paparazzi bekende mensen en zelfs supersterren uit binnen- en buitenland het hemd van het lijf vroeg. Zes jaar later besloot hij te stoppen, maar in 2009 keerde hij toch weer met een aantal afleveringen (bij RTL5) terug op de Nederlandse tv. De show stond bekend om de controversiële gasten en pittige, soms schuine vraagstelling van Jensen.

In mei 2011 was de officieel laatste aflevering van JENSEN! te zien bij RTL5., waarna hij begin 2013 toch weer de draad oppakte met een latenight talkshow bij Veronica. Dat programma begon aanvankelijk met twee edities per week: op maandag- en donderdagavond. Die laatste dag werd al snel geschrapt wegens magere kijkcijfers. De afgelopen jaren was hij eigenlijk nog alleen op tv met, goed ontvangen programma’s over Amerika. In het najaar van 2016 presenteerde hij bij RTL5 een programma over de Amerikaanse verkiezingen en voorjaar 2017, eveneens bij RTL5, de reeks Jensen USA waarin hij beroemde Amerikanen interviewde.

Door Tom Tates

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen