Bouwvakkers negeerden rookverbod Notre-Dame

Bron © AD

Het zwaarbeschadigde dak van de Notre-Dame wordt waterdicht gemaakt om het te beschermen tegen aanstaande regenbuien Afbeelding: AD/AP

Bouwvakkers die de Notre-Dame renoveerden, hebben tijdens de werkzaamheden stiekem gerookt. Dat erkent hun werkgever, die ook beklemtoont dat de verwoestende brand in de historische kathedraal niet kan zijn veroorzaakt door de rokende medewerkers.

Op de steigers bij het gebedshuis gold in de aanloop naar de brand een rookverbod, maar daar bleek niet iedereen zich aan te houden. Het zou te lang hebben geduurd om helemaal naar beneden te klimmen om daar te roken.

Lees ook: Torenspits gezocht voor Notre-Dame

,,Er waren collega’s die af en toe de regels overtraden en dat betreuren we,” zegt een woordvoerder van het bedrijf Le Bras Frères tegen persbureau AFP. De medewerkers zouden dat ook tegenover de politie hebben opgebiecht. De zegsman acht het ondenkbaar dat een smeulende peuk de oorzaak was van het inferno. ,,Ze waren ver van de torenspits waar het vuur begon.”

Onderzoekers proberen nog te ontdekken hoe de verwoestende brand is ontstaan. Eerder is ook gespeculeerd dat kortsluiting mogelijk de oorzaak was.

Door Redactie