Optredens Kingsnight en -day in stadspark Maastricht afgelast

Drukte in het stadspark tijdens Kingsday in 2014. Afbeelding: Harry Heuts

De optredens van artiesten op Kingsday (zaterdag) en Kingsnight (vrijdagavond) in het stadspark van Maastricht zijn afgelast vanwege verwachte regen en onweer.

Organisator Rob Knubbben van Rob Knubben Events meldt dat de slechte weersverwachting een te groot financieel risico voor het organiseren van de optredens in het stadspark vormt. „De kans is groot dat het gras volledig kapot gaat. Dan moeten wij voor de schade opdraaien. Bovendien zijn we in grote mate afhankelijk van de drankomzet bij de gratis optredens. Bij slecht weer is dat een te groot risico.”

Op Kingsnight zouden vrijdagavond van 18.00 tot 01.00 uur ’s nachts artiesten als Willie Wartaal en Beats by Esko op het podium staan. Op Kingsday stonden negen optredens van bands en soloartiesten geprogrammeerd.

Terugkeer

Knubben wilde met de komende editie van Kingsday weer terugkeren in Maastricht na twee jaar afwezigheid van het festival op Koningsdag. In 2016 vond het festival voor het laatst plaats in Maastricht. Toen week het festival vanwege de weersverwachtingen uit naar het MECC. „Dit jaar heb ik geen uitwijkmogelijkheid.”

Geen vergunning

Kingsday kreeg in 2017 geen vergunning voor een festival in het stadspark, omdat dat jaar in en rond het MECC Kingsland plaatsvond op Koningsdag. „Er zou dan te weinig mankracht op de been zijn om op twee plekken in Maastricht zorg te dragen voor veiligheid en openbare orde.” Het afgelopen jaar was er sprake van een tweede editie van Kingsland. Die plannen werden kort voor Koningsdag afgeblazen. „Toen was het voor ons te kort dag om alsnog Kingsday op poten te zetten”, aldus Knubben.

De eerste Kingsday in Maastricht was in 2014, met optredens in het stadspark, op het Vrijthof en op de Markt.

Door Sjak Planthof

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Maastricht