Groenteboer Kees was geliefd in Oisterwijk; ‘gezellige, flamboyante Brabander’

Bron © BD

Boshuis Venkraai aan de Bosweg is heden ten dage een populair café Afbeelding: John Schouten / PVE / BD

De 77-jarige Kees van der Jagt is maandag dood aangetroffen in de Maas bij Meers. Van der Jagt was al sinds begin april vermist. Hij was als uitbater en groenteboer een prominent figuur in het Brabantse Oisterwijk en omstreken.

Van der Jagt woonde de laatste jaren van zijn leven niet meer in Oisterwijk, maar in Maastricht. Hij had jarenlang de leiding over Boshuis Venkraai, de karakteristieke uitspanning aan de Bosweg. De Oisterwijkse horecaman Ad Lammers nam de zaak in de zomer van 2003 van hem over.

Lees ook:Levenloos lichaam aangetroffen in de Maas

Frans Kapteijns, boswachter bij Natuurmonumenten, werkte in de jaren negentig veel met Van der Jagt samen. ,,Jeetjemina, wat vind ik dit erg. Kees was een hele goede vent. Gezellig, flamboyant, ondernemend en sportief. Een echte Brabander, zullen we maar zeggen. Iemand die altijd hard gewerkt heeft in zijn leven.“

In Oisterwijk vergaarde Van der Jagt vooral bekendheid als groenteboer. Volgens Kapteijns was hij geliefd in het dorp. ,,Zijn groentezaak liep in de jaren negentig als een tierelier. Iedereen in Oisterwijk wist: heb je groenten nodig, dan moet je bij Kees zijn. Ik schrik heel erg van dit nieuws. Ik dacht juist dat het goed met hem ging, daar in Maastricht.”

Amber Alert

Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen die duiden op een misdrijf. Uit piëteit met de familie geeft de politie geen verdere informatie over de toedracht rond zijn overlijden.

De 77-jarige Van der Jagt raakte sinds woensdag 3 april vermist. Na zijn verdwijning werden grootschalige zoekacties op touw gezet, waarbij onder meer op het water werd gezocht. Ook werd een euregionaal Alert verstuurd.

Door Sebastiaan Quekel
Stein