Mosa Meat in de race voor titel ‘meest baanbrekende wetenschappelijke innovatie’

Bron © WijLimburg

Afbeelding: © Mosa Meat

Het Maastrichtse Mosa Meat behoort tot de 27 start-ups die genomineerd zijn voor de Academic Startup Competition 2019. Deze start-ups doen mee aan de titelstrijd voor de meest baanbrekende innovaties van de wetenschap in Nederland.

Kweekvlees

Mosa Meat is een initiatief van de Maastrichtse onderzoeker Mark Post (die met zijn team van Universiteit Maastricht aan de wieg stond van kweekvlees) en voedseldeskundige Peter Verstrate. Het is hun doel om in 2021 kweekvlees op de markt brengen. M Ventures, de investeringstak van de Duitse farmaceut Merck, en de Zwitserse vleesverwerker Bell Food Group, lieten in de zomer van 2018 weten dat ze 7,5 miljoen euro in Mosa Meat wilden investeren.

Tien winnaars

De Academic Startup Competition is een initiatief van VSNU, de Netherlands Academy of Technology and Innovation (AcTI) en StartupDelta. De verkiezing bestaat uit deze selectieronde en een finale op 14 mei waarbij een jury uiteindelijk tien winnaars kiest die onderdeel worden van de lijst meest baanbrekende innovaties van de wetenschap in Nederland. Deze startups krijgen tijdens de Global Entrepeneurship Summit (GES) op 4 en 5 juni in Den Haag tevens de kans om hun startup te presenteren aan een wereldpubliek.

Innovatieve doorbraken

Met de verkiezing zetten de organisatoren academische spinoffs binnen de universiteiten internationaal in de spotlight. Jorrit Kuipers, bestuurslid AcTi: “Academische start-ups zijn voor Nederland ontzettend belangrijk vanwege hun vaak innovatieve doorbraken die op allerlei manieren wereldwijd impact hebben op de maatschappij. Maar kennis alleen is niet genoeg, je hebt ook ondernemerschap en de drive nodig om deze kennis te vermarkten. De geselecteerde start-ups zijn stuk voor stuk goede voorbeelden van hoe wetenschap en ondernemerschap elkaar kunnen versterken en het bewijs dat Nederlandse universiteiten techbedrijven voortbrengen.”


De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger. Meer van WijLimburg
Maastricht