Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Sef Vergoossen: ‘Bij VVV heb ik wel eens een kachel in tweeën getrapt’

Sef Vergoossen: ‘Bij VVV heb ik wel eens een kachel in tweeën getrapt’

Sef Vergoossen:„Waarom zou je iemand kwetsen als het niet nodig is?” Foto: Ermindo Armino

Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek / Nuth -

Hij kan terugkijken op een rijk gevulde trainerscarrière, maar toen hij PSV in 2008 als interim-coach landskampioen maakte, was het ook echt klaar voor Sef Vergoossen. Aanbiedingen krijgt hij nog geregeld, maar de 71-jarige coach heeft tegenwoordig andere prioriteiten. Over zijn kleinkinderen Len en Dex raakt hij niet uitgepraat. „Wij hebben een hechte familie, maar zij steken er ver bovenuit.”

In 2008 nam u afscheid van het trainersvak met een landstitel bij PSV. We zijn nu elf jaar verder. Mist u de kleedkamer niet?

„Nee, toen ik in 2006 en 2007 in Japan werkte bij Nagoya Grampus Eight ben ik erachter gekomen dat er meer is dan voetbal. Die Japanners waren zo gastvrij, op vrije dagen lieten ze ons het hele land zien. In die tijd gebeurden er ook privé best veel dingen om ons heen. Mensen die wegvielen, ziek werden. Ik zat te dubben of het niet goed geweest was.

Ik was toen 61, zat dertig ...