Doek valt definitief voor bekende friture in Heerlen

Het pand waar PeeWee gevestigd zat staat te huur. Afbeelding: De Limburger

Het doek is gevallen voor de bekende friture PeeWee in Heerlen-centrum. Sinds woensdag zijn de deuren van het pand aan de Honigmannstraat gesloten.

Dat laat eigenaar Piet van Kollenburg weten. Die zou al eerder met zijn zaak stoppen, maar ging nog verder omdat hij plannen had om een nieuw concept onder de naam Piccalilly te ontwikkelen.

Leegloop

Hij hoopte met dit concept het tij te kunnen keren, maar het teruglopende aantal mensen dat naar de Heerlense binnenstad komt doet hem de das om, zegt Van Kollenburg. „De laatste maanden werd het slechter en slechter en heb ik het aantal bezoekers alleen maar minder zien worden.”

Inmiddels is de zaak ontruimd, laat Van Kollenburg weten. Het pand staat te huur. Vooral de verhuizing van het Arcuscollege uit de binnenstad naar de Valkenburgerweg was volgens de friturehouder een grote fout van de gemeente Heerlen. „In het echte horecacentrum van Heerlen gaat het nog wel, maar voor ondernemers in de straten daarbuiten is het hoofd nauwelijks boven water te houden.”

Horeca

Van Kollenburg is een bekende Heerlense ondernemer. In 1981 nam hij café Bijsmans over van zijn vader. Hij dreef toen in de Honigmannstraat al friture ’t Spit, dat na verhuizing naar het huidige pand werd omgedoopt tot Friterie PeeWee.

Plannen voor de toekomst heeft Van Kollenburg nog niet. „Ik weet niet of ik nog als horeca-ondernemer terugkom. Maar zo ja, dan wel ergens anders, bij voorkeur in het Heuvelland. Zeker niet in Heerlen.”

Door Frank Benneker