HandbaL Venlo verliest eerste bekerfinale uit clubgeschiedenis

Afbeelding: Ingrid Lemmens

Cabooter HandbaL Venlo heeft zondagmiddag de bekerfinale verloren van Quintus. Na een spannende tweede helft waarin Venlo zich strijdbaar toonde werd het 24-27.

Venlo begon zwak aan de bekerfinale in Almere. Een hele tribune gevuld met blauwe shirtjes zorgde voor nervositeit bij de Venlose handbalsters. Maar liefst drie bussen en tientallen auto’s waren naar Almere gereisd. Voor HandbaL Venlo was het de eerste bekerfinale in de historie van de club.

Quintus pakte al snel na het eerste fluitsignaal een voorsprong van 5-1, maar langzaam kon HandbaL Venlo alle schroom van zich afgooien en begonnen de ballen wel tegen de touwen te knallen. Via Lianne van Sleeuwen werd het 6-8 en was het weer een wedstrijd. Bij rust was het drie verschil (10-13). Venlo had vooral veel moeite met Daisy Hage die veertien keer scoorde.

Maar HandbaL Venlo toonde zich de knokploeg die het hele seizoen was en vocht zich terug tot de gelijkmaker vijf minuten voor tijd (23-23). Venlo had de kans op de overwinning, maar verzuimde door een aantal fouten het in de slotfase zelf af te maken waardoor de beker mee ging naar Kwintsheul.

Door Door Ingrid Lemmens