Carrière handballer Geert Hinskens eindigt met blessure

Geert Hinskens Afbeelding: Jean-Pierre Jans

Voor Geert Hinskens (29) uit Geleen is zijn handbal carrière op een pijnlijke manier geëindigd. In de bekerfinale liep hij een zware knieblessure op. Hinskens zou al stoppen aan het einde van het seizoen.

„Het is zuur dat het nu zo eindigt”, vertelt Hinskens een dag na de finale als hij thuis met zijn voet omhoog ligt. De Gelener had al bekendgemaakt een punt te zetten achter zijn loopbaan, maar had zich een ander afscheid voorgesteld. „Gelukkig was het feestje er niet minder om”, voegt hij er met een lach snel aan toe. Volendam versloeg na verlenging Lions met 31-30.

Muisstil

Hinskens ging tijdens de bekerfinale bij een van zijn eerste acties door zijn knie. „Ik wist meteen dat het mis was. Het leek alsof mijn rechtervoet weggleed naar buiten en mijn knie dat niet kon opvangen. Het was meteen muisstil in de hal. Je hoorde bij het publiek van ‘oei dit is niet goed’ en dat wist ik zelf ook”, blikt hij terug.

Troost

Hinskens scheurde al twee keer zijn kruisband af in zijn linkerknie. „Het is apart dat het nu juist rechts is. Daar heb ik nog nooit iets aan gehad.” Aan het einde van de week gaat hij naar de dokter voor een definitieve diagnose, maar hij is vrijwel zeker van een afgescheurde kruisband. Een operatie schuift hij voorlopig op de lange baan. „Dat is een schrale troost dat ik niet meer snel fit hoef te zijn. Eerst lekker op vakantie.”

Door Ingrid Lemmens