Tractorbestuurder beschoten bij grens: ‘Hij is zich rot geschrokken’

Bron © AD

Foto ter illustratie. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Een jonge tractorbestuurder van een Brabants landbouwbedrijf is donderdag uit het niets beschoten door een onbekende man.

Dat gebeurde rond elf uur bij het landgoed Gorp en Rovert, tussen Hilvarenbeek en het Belgische Poppel. De schutter is opgepakt, bevestigt de politie.

De tractorbestuurder, een jongeman van in de twintig, was donderdag aan het werk toen zijn voorruit plotseling kapot werd geschoten. ,,Hij is zich helemaal rot geschrokken”, zegt de eigenaar van het bedrijf. ,,Hij had geen idee wat er gebeurde en heeft mij toen meteen gebeld.”

De bedrijfseigenaar, die vanuit veiligheidsredenen anoniem wil blijven, stapte na het telefoontje van zijn werknemer in de auto en reed naar de plaats-delict. Hij ontfermde zich over zijn werknemer en waarschuwde zelf de politie. Die kwam met spoed ter plekke en startte een grote zoekactie in de omgeving. ,,De schutter werd vrij snel gearresteerd, dat heb ik met eigen ogen kunnen zien”, aldus de bedrijfseigenaar.

Aangifte

Volgens een ooggetuige waren er zowel Nederlandse als Belgische agenten in kogelwerende vesten aanwezig. Willem-Jan Uytdehage, woordvoerder bij politie Zeeland-West Brabant, kan alleen aangeven dat de Brabantse eenheid is uitgerukt nadat er een melding van een schietincident binnenkwam.

,,Daarna hebben de Belgische collega’s het overgenomen, omdat het incident op Belgisch grondgebied heeft plaatsgevonden.” Het onderzoek is in handen van het parket in Antwerpen en is in volle gang.

De chauffeur heeft direct aangifte gedaan. De schutter zit vast voor verder onderzoek, het wapen waarmee hij schoot is in beslag genomen.

Door Door Sebastiaan Quekel