Weer vluchtelingen uit vrachtauto op A2 in Maastricht

Opnieuw zijn er vluchtelingen uit een stilstaande vrachtwagen op de A2 bij Maastricht gesprongen. Het gaat om tien tot vijftien jongeren, die zich over de wijk Amby verspreidden en langs de A2 liepen. De politie heeft er drie getraceerd.

Nicolle Meinke had haar man vrijdag om 6.45 uur naar zijn werk gebracht. Op de autoweg A2, bij de splitsing met de A79 richting Heerlen, zag ze een donkerblauwe vrachtwagen op de vluchtstrook staan met een auto met zwaailicht erachter.

Groenstrook

„Toen ik de wijk binnenreed via de Ambyerstraat-Noord, kwamen jongemannen uit de groenstrook bij de autoweg. Het waren er zo’n tien tot vijftien. Bij een kapelletje verzamelden ze zich. Ik wilde daar de politie bellen, maar ze stonden zó dichtbij dat ik daar maar even mee wachtte. Vervolgens verspreidden ze zich in verschillende richtingen.”

Diverse bewoners zagen hen. Wil Peerboom maakte foto’s. „Ze liepen bij de Westrand en hielden zich toen ergens achter schuil. Ik meende dat het misschien inbrekers waren. Ik belde de politie, die kwam patrouilleren. Ze zeiden erbij: die mensen hebben geen wet overtreden.”

Philip Bronzwaer, redacteur van De Limburger, zag rond half negen een groep van zo’n tien mensen langs de A2 lopen richting Maastricht.

Politie

De politie zegt zo’n 20 tot 25 meldingen te hebben binnenkregen. Rond 9.00 uur vrijdagochtend hadden agenten drie jongemannen van de weg geplukt. Ze zijn waarschijnlijk op een parkeerplaats uit de vrachtwagen gesprongen. Ze krijgen een treinkaartje naar het meldcentrum voor vluchtelingen in Ter Apel in Groningen. De chauffeur mocht verder rijden, omdat hij volgens de politie niets afwist van de vluchtelingen.

Weer vluchtelingen uit vrachtauto op A2 in Maastricht
Een groepje jongeren Foto: Wil Peerboom

Gronsveld

Het voorval lijkt op dat van 11 april. Die dag sprongen dertig vluchtelingen uit een stilstaande vrachtwagen, ook op de A2, toen ter hoogte van Gronsveld. Ze renden richting de Maastrichtse wijk De Heeg. Elf van hen konden worden aangehouden, onder wie negen minderjarigen. Die vluchtelingen waren op weg naar Engeland.

Lees ook: Groep van dertig man springt uit vrachtwagen A2: elf migranten aangehouden

Door Joos Philippens

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Maastricht