Efteling heeft vervanger voor 4D-film PandaDroom: Fabula

Bron © AD

Na 17 jaar dezelfde film, vervangt de Efteling eind dit jaar de PandaDroom. De 4D-film wordt vervangen door Fabula, die - in tegenstelling tot de PandaDroom - niet in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds wordt gemaakt.

De effecten in de bioscoopzaal blijven wel. Het zijn er in totaal tien, als water, geur en wind dat in het gezicht van de bezoekers wordt geblazen. De film duurt acht minuten, een stukje korter dan de PandaDroom. Volgens de Efteling zodat meer gasten de film kunnen zien.

Het verhaal

Fabula wordt gemaakt door de makers van Wallice & Gromit; Aardman uit Groot-Bittannië. Hij gaat over een beer een eekhoorn.

De Efteling beschrijft het verhaal als volgt: ‘Het botert niet goed tussen de knorrige beer en de andere dieren, waarop Klaas Vaak besluit de beer een paar levenslessen bij te brengen. Tijdens een avontuurlijke droom bezoeken de beer en de eekhoorn leefwerelden van andere dieren en leren zich aan te passen. Dat zorgt voor wonderlijke, hilarische, spannende en ontroerende momenten.’

3,5 miljoen

De verbouwing kost de Efteling 3,5 miljoen euro, laat het attractiepark zelf weten. Naast een nieuwe film, met betere 3D-technieken, komt er ook een nieuw restaurant en een nieuwe souvenirwinkel.

Door Tom van der Meer

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen