Zeer hoge Cito-score in Thorn

Afbeelding: ANP

Van de 17 leerlingen in groep 8 van de basisschool De Koningsspil in Thorn hebben er 5 de hoogst mogelijke score op de Eindtoets gehaald: 550. „We waren zelf ook verrast”, zegt directeur Jack Munnecom.

Hij geeft wel toe dat er sowieso al vier kinderen in de ‘plusklas’ zaten, om meer uitdaging te krijgen.” Maar er zijn er ook een paar die boven zichzelf uit zijn gestegen. Bovendien weet de leerkracht van groep 8 altijd veel uit de kinderen te halen. Ze werkt met persoonlijke doelen en dat gaat heel goed”, zegt Munnecom die erop wijst dat de eindtoetsscore altijd al hoog ligt in Thorn; dit jaar is het gemiddelde 543. „Leerlingen zeiden na afloop dat ze de toets niet héél moeilijk vonden en de leerkracht heeft de indruk dat de normering soepel is toegepast. Maar dan nog is 550 echt geen standaard score voor ons. We zijn heel blij voor de leerlingen.” Landelijk gezien is de toets van Cito ook goed gemaakt. Het landelijk gemiddelde, 536,1, ligt ook hoger dan de afgelopen jaren. Veel scholen laten hun achtstegroepers overigens ook andere eindtoetsen maken, zoals bijvoorbeeld van Route8 of IEP. Vergelijken is hierdoor moeilijk.

Door Carola de Boer

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen