Thorner harmonieën geven gezamenlijk concert op Hemelvaartsdag in Oranjerie

De Koninklijke Harmonie van Thorn speelt in de Oranjerie. Afbeelding: Koninklijke harmonie Thorn

Twee harmonieorkesten, topdirigenten, een volle theaterzaal en muzikale programma’s met een grote diversiteit. Dat zijn de ingrediënten van het jaarlijkse gezamenlijk concert van de Koninklijke Harmonie van Thorn en Harmonie St. Michaël. Hemelvaartsdag donderdag 30 mei kan de liefhebber van symfonische blaasmuziek dit alles meebeleven in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond, vanaf 20.00 uur.

Ook dit jaar hebben beide orkesten een gevarieerd programma samengesteld, met onder andere een Nederlandse première en een soloconcert voor altsaxofoon en orkest. Het programma van de Koninklijke Harmonie van Thorn, onder leiding van chef-dirigent Jan Cober, bevat ‘Carnival Overture, opus 92’ van Antonin Dvoråk, ‘Symphonische Metamorphose von Themen Carl Maria von Weber’ van Paul Hindemith en ‘Nemesis Metafora Sinfonica’ van José Suner Oriola, een Nederlandse première.

Harmonie St.-Michaël van Thorn voert onder leiding van dirigent Ivan Meylemans na de pauze de volgende werken uit; ‘Time for Outrage’ van Marco Putz, ‘Concerto for alto saxophone and wind ensemble’ van David Maslanka en ‘Suite Echoes of War’ van Sergei Prokofiev.

Kaarten zijn in de voorverkoop (tot en met 26 mei) hier te bestellen á 15 euro. De entree aan de dagkassa van De Oranjerie is 20 euro.

Door Frank Heythuysen
Maasgouw