Muziekexamen havo stond per ongeluk online

Bron © ANP

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Havo-leerlingen die vrijdag eindexamen doen voor het vak muziek, krijgen een ander examen voorgeschoteld dan eigenlijk de bedoeling was.

Door een vergissing hebben de oorspronkelijke opgaven vorige week korte tijd zichtbaar online gestaan op een website waar kandidaten kunnen oefenen voor hun examens. Dat meldt onderwijsminister Arie Slob aan de Tweede Kamer.

Andere toetsen

Vijftien bezoekers van de website hebben het examen gedeeltelijk of helemaal ingezien. Voor het College voor Toetsen en Examens (CvTE) is dat aanleiding genoeg om een alternatief examen af te nemen. Drie andere toetsen die eveneens per ongeluk openbaar waren, zijn niet bekeken of slechts zo beperkt dat ze niet hoeven te worden vervangen.

Slob betreurt de gang van zaken en laat onderzoeken hoe deze fout kon worden gemaakt. Hij vindt het wel „goed om te constateren” dat het systeem op zo’n voorval berekend is en het examen gewoon door kan gaan.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen