Webwinkelreus Alibaba boekt fors hogere jaaromzet

Afbeelding: EPA

De Chinese webwinkelgigant Alibaba heeft zijn omzet in het voorbije gebroken boekjaar fors verhoogd.

Koopsuggesties die op platforms van het internetbedrijf aan mensen werden gedaan, leidden vaker tot aankopen. Daardoor zijn handelaren sneller bereid te betalen voor een plek op de digitale marktplaats, stelt het internetbedrijf.

Naast verbeterde marketing schrijft Alibaba de hogere opbrengsten ook toe aan het feit dat de internetmarktplaats beter is doorgedrongen tot „minder ontwikkelde” steden. Ook het aanbieden van cloudsoftware leverde meer geld op. Deze divisie voerde de omzet met ruim driekwart op tot 7,7 miljard yuan, omgerekend bijna 1 miljard euro.

Al met al stegen de opbrengsten het voorbije boekjaar met 51 procent tot 376,8 miljard yuan (49 miljard euro). Zonder het effect van overnames was er sprake van 39 procent groei. Onder de streep bleef 80,2 miljard yuan (circa 10 miljard euro) over, tegenover 61,4 miljard yuan een jaar eerder.

Door ANP

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen