Terras van Lumière: ideaal decor voor een prachtige film

Lumière in Maastricht is een van de twintig terrassen die de finale hebben bereikt van de wedstrijd ‘Het beste terras van Limburg 2019’, die De Limburger voor het derde opeenvolgende jaar houdt.

Naam Lumière, Cinema restaurant café

Waar Bassin 88, Maastricht

Website www.lumiere.nl

Ideaal decor voor een prachtige film is dit terras. Alle rekwisieten voor een sfeervolle rollercoaster zijn aanwezig.

Elegant uitstaande roomblanke parasols, die ogen als de breedgerande hoeden van Italiaanse filmdiva’s. Nabij een binnenhaven, waar je na het aanmeren kunt aanschuiven bij restaurants die fruits de mer à la Saint Tropez serveren. En beschut door de fraai gerenoveerde oude energiecentrale, die als een bodyguard de beauty beschermt.

De betonnen brug ontsiert het uitzicht enigszins. De wat ver­vallen oude fabriekspanden ernaast zorgen voor een mooi melancholiek accent. Een decor waarvan een cineast met een sfeergevoelige camera zou smullen.

Maar met rekwisieten en decor alleen win je geen Gouden Palm, Kalf of Beer. Belangrijker is: Wat voor film krijg je voorgeschoteld? Wordt er goed geacteerd? Op dit terras bekruipt de jury de vrees in een povere B-film verzeild te zijn geraakt.

De bediening, in wit-blauw gestreept matrozen shirt – we zitten aan het water, nietwaar – acteert afstandelijk als verveelde filmdiva’s. Bestellingen blijven lang op het buffet staan, de babbel met de bar heeft voorrang.

De aspergesoep is netjes gevuld met al dente gegaarde stukjes asperges. Maar oh, wat zout. Erbij een driehoekje taai, amper geroosterd wit brood. „Meer iets voor Papillon om weg te peddelen van het Duivelseiland.”

Silvie’s veggy plankje is net zo’n misser als de film Dakota van Kees Brusse. Super Hollands en saai als deze rolprent. Veel kaas. In de blokjes, de kroketjes, de smeersels en de bitterballetjes. De flauwe en melige pesto mogen we op drie – ‘veggy vreemde’ – Melba-toostjes smeren. „Jammer dat in zo’n oogverblindend decor zo’n saaie en flauwe film wordt geserveerd.”

Wil je meer lezen over Het beste terras van Limburg 2019?

Bekijk hier alle artikelen

Lumière Maastricht

Plus:

Ligging bij de haven van het Bassin

Aandacht voor bio ‘healthy food’

Interieur cinema café

Goede cappuccino, prima glas verse jus

Grote parasols

Min:

Bediening

Veggyplankje

Uitzicht op betonnen brug

Ijzerharde stoelen op terras

Niet gehele terras beschut tegen zon

Door Ray Simoen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen