Bomeninspectie op sportparken gemeente Roermond: 21 bomen in Swalmen onveilig

Sportpark de Bosberg in Swalmen Afbeelding: Google Streetview

Onderzoek naar de stabiliteit en veiligheid van bomen op sportparken in Roermond wijst uit dat op sportpark de Bosberg in Swalmen 21 dennen moeten worden gerooid. Op drie andere sportparken in de gemeente bleken alle bomen veilig.

Op sportpark de Bosberg in Swalmen waaiden tijdens een storm in januari 2018 verschillende bomen om. Voor de gemeente Roermond aanleiding om op de Bosberg maar ook op andere parken de bomen aan een inspectie te onderwerpen. In Swalmen leverde dat op dat 21 dennen onveilig bleken. De loofbomen leveren bij harde wind geen gevaar op.

Windstoten

Op sportpark De Wijher in Roermond, sportpark Kitskensberg en de Hoenderberg in Boukoul vonden inspecties plaats. Daar bleken alle bomen in prima staat. Toch zegt de gemeente niet volledig uit te kunnen sluiten dat bij zeer zware windstoten of stormen taken afbreken of bomen omwaaien.

Inspecties

In de toekomst zullen alle bomen op de parken regelmatig visueel worden gecontroleerd. De 21 dennen in Swalmen die verdwijnen, worden door herplant gecompenseerd.

Door Remco Koumans
Roermond