FNV sleept PostNL en Randstad voor de rechter

Afbeelding: ANP

Vakbond FNV sleept PostNL en uitzender Randstad voor de rechter.

De vakbond eist dat werknemers die op uitzendbasis werken bij sorteercentra van PostNL evenveel betaald krijgen als vaste werknemers die hetzelfde werk doen. Werknemers die loon zijn misgelopen, moeten ook een nabetaling krijgen.

Verder wil de bond dat er een einde komt aan praktijken om personeel aan het werk te zetten via zogeheten schijnconstructies, om op de loonkosten te besparen. FNV voelt zich in de zaak gesteund door een voor de bond positieve eerdere uitspraak van de rechter in een soortgelijke zaak die tegen PostNL en uitzender In Person werd aangespannen.

Een afvaardiging van twintig uitzendkrachten werkzaam bij de PostNL-depots in Nieuwegein, Leeuwarden en Den Bosch zal donderdag een dagvaarding afgeven op het hoofdkantoor van Randstad in Diemen. Ook PostNL wordt gedaagd.

Door ANP

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen