Wandeling langs oorlogsmonumenten

Het monument op het Laurentiusplein in Roermond markeert het startpunt van de wandeling.

De Werkgroep Promotie Roermondse Veld maakt zaterdag een wandeling langs diverse oorlogsmonumenten in de Roermondse wijken ’t Veld en De Kapel.

Het monument bij de H.Hartkerk ter nagedachtenis aan de burgerslachtoffers en vervolgden in de Tweede Wereldoorlog geldt als een van de bekendste gedenktekens. Het door Charles Brouns ontworpen beeld op het Laurentiusplein is opgericht als gedenkplek voor de achtergebleven Roermondse vrouwen en moeders, die hun mannen en zonen op 30 december 1944 vanaf deze plek weggevoerd zagen worden naar Duitsland.

Dit monument vormt zaterdag om 10.00 uur tevens het startpunt voor de twee uur durende wandeling onder leiding van een gids. Tijdens de wandeling wordt aan de hand van fotomateriaal en verhalen stilgestaan bij de oorsprong en betekenis van de verschillende monumenten. De deelnamekosten bedragen 2 euro.

Zie voor meer info ook de website van de werkgroep.

Door Henk Schmitz

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Roermond