Duizenden wietplanten en kilo’s hennep aangetroffen bij grote controle

Op diverse plekken is hennep aangetroffen. Afbeelding: iStock

De Belastingdienst, politie en de gemeente Sittard-Geleen hebben dinsdag enkele aanhoudingen verricht, goederen in beslag genomen en boetes uitgeschreven bij een gezamenlijke controle.

In een woning aan de Bloemenmarkt in Geleen vonden agenten 973 hennepplanten verdeeld over drie ruimtes op zolder en in de kelder. Water en elektriciteit werden voor de plantages illegaal afgetapt. Bij een naast gelegen pand werden goederen voor de productie van hennep aangetroffen.

Motor

Aan de Rijksweg-Zuid in Geleen is ook een hennepkwekerij ontruimd. Hier ging het om 943 planten, waarbij ook illegaal elektriciteit werd afgetapt. De politie nam een motor in beslag, waarvan het vermoeden bestaat dat deze met geld uit criminele activiteiten is verkregen.

Op de Rijksweg-Noord in Geleen werden 68 hennepplanten ontdekt en in een woning aan de Rijksweg Centrum nog eens 128 planten en 133 stekken. Ook hier was volgens de politie sprake van diefstal van elektriciteit. Op de Jos Klijnenlaan in Geleen werd een reeds geoogste hennepplantage ontdekt. Er bleek bijna zes kilo aan gedroogde hennep in het pand te liggen.

Horeca

Ook diverse horecapanden in de stad werden door de gemeente gecontroleerd. Hierbij zijn diverse overtredingen van horecaregels geconstateerd. Door de Belastingdienst zijn diverse auto’s en motoren in beslag genomen.

Aan de Bloemenmarkt in Geleen liepen twee vreemdelingen zonder verblijfsvergunning tegen de lamp. Beiden zijn overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Verkeer

Bij controle van het verkeer zijn bovendien vijftig bekeuringen uitgeschreven aan weggebruikers. Ook werden er diverse wapens aangetroffen en in beslag genomen. Zeven keer troffen agenten bij de controle een mes aan, viermaal werd er beslag gelegd op een werpster.

Eén bestuurder is aangehouden voor het rijden onder invloed van verdovende middelen, één automobilist wegens het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Bij de controle stuitte de politie ook op twee personen die nog openstaande boetes moesten voldoen.

Door Erwin Schmidt
Sittard-Geleen