Duncan Laurence verlost van lichtbollenprobleem

Bron © AD

Afbeelding: ANP

De Nederlandse inzending lijkt klaar voor de halve finale van het Songfestival donderdagavond. Tijdens de laatste repetitie van woensdagmiddag in Tel Aviv bleek dat de problemen met de onwillige lichtballen zijn opgelost. Duncan Laurence kan zich op de eindzege gaan richten.

Er moest nog een derde, extra technische repetitie aan te pas komen, maar de Nederlandse inzending lijkt op tijd klaar voor het binnenhalen van de punten bij de eerste juryshow. Het lichtballenprobleem waarover de Nederlandse delegatie en de Israëlische organisatie de afgelopen dagen opzichtig in de clinch lagen, lijkt net op tijd opgelost.

Lees ook: Songfestival-favoriet Duncan gepest op school: ‘Achter de piano voelde ik me veilig’

Intiem

De beruchte lichtbol daalde op het juiste moment neer richting de piano van Duncan Laurence. Daar maakt de camera nu een cirkeltje rond de lamp waardoor de beste shots uit het optreden ontstaan. Het regieduo Ilse DeLange en Hans Pannecoucke zou op zoek zijn geweest naar een moment van Common Linnets-achtige intimiteit. Die lijkt op deze manier bereikt te worden. In vergelijking tot eerdere oefensessies zijn blauwe laserstralen in de achtergrond verdwenen.

De berichten over de nieuwe opstelling bereikten in sprinttempo de bookmakers. Duncan Laurence vergrootte er zijn voorsprong op nummer 2 Zweden opnieuw en zal zeker als topfavoriet aan de halve finale beginnen.

Lees ook: Eerste halve finale Songfestival: bonte maar brave kermis, op SM-act na

Jury

Woensdagavond zingt hij tijdens de generale repetitie voor de vakjury’s. Die geven dan alvast hun punten. Donderdagavond kunnen de kijkers dan stemmen en wordt bekend wie de laatste tien finalisten van dit jaar zijn.

Door Stefan Raatgever

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen