Brandbrief Ondernemend Limburg aan minister na acties dierenactivisten

De bezetting van een varkensstal door dierenactivisten maandag in Boxtel heeft voor de nodige beroering gezorgd. Afbeelding: ANP

Het bestuur van Ondernemend Limburg heeft woensdag een brandbrief gestuurd aan minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie naar aanleiding van het bezetten maandag door dierenactivisten van een varkensbedrijf in Boxtel.

Ondernemend Limburg is de federatieve samenwerking tussen de drie werkgeversverenigingen in Limburg, namelijk de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB), Limburgse Werkgevers Vereniging en MKB-Limburg.

Zorgen

„Wij maken ons ernstig zorgen over de veiligheid van onze ondernemers en het precedent dat wordt geschapen, als deze actie niet heel hard vanuit overheidswege wordt veroordeeld”, staat in de brief.

Lees ook: Boeren vrezen met grote vreze: wanneer bij ons?

Ondernemend Limburg zegt bezorgd te zijn om hun achterban, indien zij zijn overgeleverd aan de grillen van activisten. „Indien wij dergelijk gedrag oogluikend toestaan, wie garandeert ons dan dat morgen niet de transportsector, maakindustrie of schoenenwinkel op de hoek aan de beurt zijn?”

Verharding

De werkgeversverenigingen zijn ervan overtuigd dat het hier niet om een geïsoleerd incident gaat, maar om een tendens van verharding van extremistische groeperingen die steeds verder gaan als ze hun zin niet krijgen. Zij willen graag vernemen hoe het ministerie omgaat met wat zij beschouwen als een extreem voorval. „Bovenal horen we graag welke acties het ministerie neemt om te voorkomen dat dit nogmaals plaatsvindt.”

Lees ook: ‘Boeren en tuinders zijn vogelvrij als niet hard wordt opgetreden tegen dierextremisten’

Door Jan Hensels

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Roermond