Dumoulin na opgave Giro: ‘Het was onmogelijk met deze pijn’

Afbeelding: AFP

Tom Dumoulin probeerde het woensdag nog even in de vijfde etappe van de Giro ondanks zijn pijnlijke knie na een valpartij. Kort na de start stapte de kopman van Team Sunweb echter af. „Het was onmogelijk met deze kniepijn.”

De Ronde van Italië zit erop voor de Girowinnaar van 2017. Dumoulin had te veel last van zijn knie na de valpartij van dinsdag. „Ik reed niet met de Tour in het achterhoofd. Ik was bereid alle nodige risico’s te nemen om de Giro te winnen, maar het was onmogelijk met deze kniepijn”, aldus Dumoulin.

Lees ook: Zware domper: Tom Dumoulin toch afgestapt in de Giro

De Maastrichtenaar kwam dinsdag in de slotfase van de etappe ten val. Hij blesseerde zijn knie en kwam op viereneenhalve minuut achterstand op koploper Primoz Roglic te staan. Hierdoor werd zijn kans op de eindzege vrijwel onmogelijk.

Uit een medisch onderzoek bleek dat Dumoulin niets gebroken had. Na overleg tussen Dumoulin, zijn arts en de leiding van zijn ploeg Sunweb werd besloten dat hij woensdag gewoon zou starten. Kort na de start van de etappe kneep hij echter in de remmen. Hij had te veel last van zijn gehavende knie. „Thuis laat ik mijn knie nog een keer onderzoeken.”

Door Redactie