Oud-wethouder Venlo in nieuw bestuur Waterschap Limburg

Tegengaan van de gevolgen van hoosbuien krijgt ook de komende bestuursperiode de aandacht van Waterschap Limburg. Afbeelding: ©2019 John Peters Fotografie - All Rights Reserved

Het nieuwe dagelijks bestuur van Waterschap Limburg kent een opvallende nieuwe naam in de persoon van Jos Teeuwen. Hij was eerder gedurende acht jaar namens het CDA wethouder in Venlo.

Teeuwen van de waterpartij Waterbelang krijgt bij Waterschap Limburg de portefeuille van hoogwaterbescherming en waterkeringen.

Het nieuwe bestuur werd woensdagmiddag gepresenteerd tijdens een vergadering van het algemeen bestuur van het waterschap in Roermond.

Het dagelijks bestuur bestaat verder uit Remy Sleijpen en Josette van Wersch (Waterbelang), Arnold Jansen (Water Natuurlijk) en Har Frenken die er namens de agrariërs zit. Het bestuur van het waterschap telt ook enkele vaste, zogeheten geborgde zetels voor landbouw, industrie en natuur. Enkele bestuurders keren niet terug in het dagelijks bestuur. Het waterschap neemt binnenkort afscheid van Joke Kersten, Rein Dupont en Michel Bouts.

De gezamenlijke lijsten van Waterbelang behaalden tijdens op 20 maart gehouden waterschapsverkiezingen verreweg de meeste stemmen.

Door Jan Hensels
Roermond