Thema(mid)dag ‘Bijen en Kunst’

Er wordt op de open dag uitleg gegeven over het maken van batikdoeken. Afbeelding: VIA Limburg

De imkers van Horst openen zondag 26 mei ’t Zoemhukske aan de Kasteellaan 3 voor de thema(mid)dag ‘Bijen en Kunst’. Het thema sluit daarmee aan bij de Kunstmanifestatie die gehouden wordt rondom de Kasteelruïne.

In ’t Zoemhukske wordt bijenwas-kunst getoond en kunnen bezoekers het zelf proberen. Vanaf 11.00 uur start de uitleg hoe een batikdoek gemaakt wordt. Tegen een kleine vergoeding kan er dan een eigen placemat gemaakt worden. Vanaf 14.00 uur is er een demonstratie Encaustic Art waarbij met een klein strijkijzer en blokjes was fantasietekeningen op papier worden aangebracht. Ook staat er een informatiestand van de Horster imkers waar onder andere honing en mede te koop is. De thema(mid)dag duurt tot 16.00 uur.

Door Vera Feltges

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Horst aan de Maas