Gamma ontslaat caissière die eigen klantenkaart gebruikte

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Bij de Gamma-bouwmarkt in Brunssum is een kassamedewerkster ontslagen omdat ze diverse keren haar eigen klantenkaart heeft gescand bij betalingen door klanten.

Met de zo verkregen voordeelcoupons heeft ze korting gekregen op wasmiddel en toiletpapier. Franchisenemer van Gamma Budé Holding ziet haar handelwijze als fraude. De medewerkster heeft haar ontslag aangevochten bij de kantonrechter, maar deze geeft de bouwmarkt gelijk.

Kassa

De bouwmarkt wil dat zo veel mogelijk klanten een klantenkaart nemen en gebruiken. De gegevens van de kaart worden voor commerciële doeleinden gebruikt. Kassamedewerkers worden aangemoedigd om de kaart van minimaal 60 procent van de klanten bij de kassa te scannen.

De vrouw vertelde haar eigen klantenkaart te hebben gebruikt om aan die 60 procent te komen. Budé bestrijdt dat. Als het percentage niet wordt gehaald, worden daar geen consequenties aan verbonden. Ook stelde de vrouw niet te weten dat ze iets fout had gedaan.

Voucher

Bij de Brunssumse Gamma zijn eerder twee werknemers op staande voet ontslagen omdat ze ten onrechte een voucher van verfmerk Flexa hadden gepakt, waarmee ze bij de Hema een taart konden afhalen. In het reglement van Budé staat dat het bedrijf bij fraude en diefstal een zerotolerancebeleid voert.

Door onze verslaggever

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Brunssum
  1. De artikels worden geladen...